Kombi basıncı düşürmek için ne yapmalı?
Kombi basıncı düşürmek için ne yapmalı?,
Kombinin basıncını düşürün
Kombiyi kapatın. Su akan yerin altına bir kap yerleştirin. Ürünün alt sağ kısmında plastik bir vana göreceksiniz. (Vana kırmızı ya da siyah renkte olabilir). Sola doğru çevirdiğinizde su akmaya başlayacak ve basınç düşecektir. Kombinin su basıncı fazla olursa ne olur?
Kombinin su basıncı fazla olursa ne olur?,
Kombi su basıncınız çok yükselir veya çok düşerse, kombiniz kilitlenir ve güvenlik önlemi olarak çalışmayı durdurur. LCD ekranda genellikle bir hata mesajı yanıp sönerek kombinizin işini yapmayı neden reddettiğini size bildirir. Kombinin su basıncı nasıl düşürebilirim?
Kombinin su basıncı nasıl düşürebilirim?,
Tahliye vanası ve peteklerin hava alma bölgesinden su boşaltma haricinde başka bir yöntem ise kombinin şebeke suyu giriş vanasını kapalı konumuna getirip, doldurma musluğu açtıktan sonra herhangi bir sıcak su musluğu açıp kombinin içerisindeki su basıncını düşürebilirsiniz. Kombi su basıncı yükselince ne yapmalı?
Kombi su basıncı yükselince ne yapmalı?,
Kombi basıncı yükseliyorsa kullanıcı olarak yapabileceğiniz tek işlem doldurma musluğunu kontrol etmektir. Doldurma musluğu ile su basma işlemi yaptığınız zaman açık bırakmış ya da açık unutmuş olabilirsiniz. Kombinin su basıncı 3 olursa ne olur?
Kombinin su basıncı 3 olursa ne olur?,
Kombi basıncı 3 bar ve fazlası olursa şunlar olabilir:
Tesisatın yüksek basınç altında olması durumunda, peteklerde ve tesisat bağlantı noktalarında su sızıntıları meydana gelebilir. Fazla suyun kombiden tahliye edilmesi gerekebilir. Su boşaltıldıktan sonra kombi yeniden çalıştırılabilir. Kombi su boşaltma vanası nerede?
Kombi su boşaltma vanası nerede?,
Kombi Su Basma Vanası Nerede? Bu tahliye vanası kombinin alt kısmındadır. Su boşaltımı sırasında vana, saat yönünün aksi istikametinde döndürülür. Kombi basıncı kendi kendine düşer mi?
Kombi basıncı kendi kendine düşer mi?,
Kombi Su Basıncı 2-3 Ayda Bir Düşüyorsa
Birkaç ayda bir kombinin su eksiltmesi normal bir durumdur. Tabi bu değişim 0.5 bar gibi bir değerdeyse normaldir. Bu durumda kombi altında bulunan ufak bir vana ile kombiye tekrar su takviyesi yapılabilir. Kombinin su basıncı 4 olursa ne olur?
Kombinin su basıncı 4 olursa ne olur?,
4 bar, oldukça tehlikeli bir basınç seviyesidir ve acil müdahale gerektirir. Bu basınç seviyesinde, kombi ve tesisat üzerinde ciddi hasar riski bulunur. Emniyet ventili bu basınçta mutlaka devreye girmeli ve sistemden aşırı basınç derhal alınmalıdır. Kombi patlaması nasıl olur?
Kombi patlaması nasıl olur?,
Hava ve Doğalgazın Karışımı: Sızın sonrasında alana yayılan gaz, hava ile birbirine karışır. Bu karışım belli bir orana geldiğinde (5-15) patlama tehlikesi oluşur. Kıvılcım / Ateşleme: Sızıntı sonrasında hava ile karışan doğalgaz sıkışır ve en ufak bir kıvılcım ya da ateşleme sonrasında patlama gerçekleşir. Kombi su basma vanası ne tarafa açılır?
Kombi su basma vanası ne tarafa açılır?,
En çok merak edilen konular içerisinde kombi su doldurma vanası açısından hangi yönde çevrilmesi gerektiği geliyor. Bu doğrultuda doldurma musluğu olarak da bilinen yapı saatin tersi yönünde çevrilmelidir. Bu yapıldığı vakit kombiye su basma işlemi gerçekleştirilir ve 1 bar basıncının üstüne çıkma durumu sağlanır.