Alt kat kombi yakmak zorunlu mu?
Alt komşu kombi yakmak zorunda mı?
Alt komşu kombi yakmak zorunda mı?,
Hukuki düzenlemelere göre, kat maliklerinin kombisini yakmayan komşuya karşı dava açma hakkı bulunmaktadır. Dürüstlük kuralları gereğince kombisini hiç ya da gereği gibi yakmayan kişi , komşularının daha fazla yakmasına sebep olmakla beraber ; komşuculuk ilişkileri de böyle bir durumdan zarar görmektedir. Kombi yakmayan alt komşu nereye şikayet edilir?
Kombi yakmayan alt komşu nereye şikayet edilir?,
Hukuka göre bir kişi kombiyi yakmayan komşusuna dava açıp zarar talebinde bulunabiliyor. Bu tarz durumlarda kombisini yakan komşular veya kiracılar doğrudan sulh hukuk mahkemesine başvurarak hakimin müdahalesini isteyebilir durumda oluyor. Boş daire sahibi kombi yakmak zorunda mı?
Boş daire sahibi kombi yakmak zorunda mı?,
Bağımsız bölümler boş dahi olsa bu zorunluluk var. Sıcaklığın 15 derecenin üzerine çıkması halinde de ısıtma sistemlerinin kapatılması gerekiyor. Bu husus, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ısı pay ölçerlere ilişkin mevzuatıyla düzenleniyor" dedi. Kalorifer yakmak zorunlu mu?
Kalorifer yakmak zorunlu mu?,
Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır da ısı pay ölçer kullanan konutlara ilişkin, "Merkezi ısıtma sistemli, ısı pay ölçerli konutlarda, kış sezonunda sıcaklığın 15 derecenin altına düşmesi halinde kaloriferlerin yakılması zorunlu. Bağımsız bölümler boş dahi olsa bu zorunluluk var. Merkezi sistem kalorifer yakmıyor nereye şikayet edilir?
Merkezi sistem kalorifer yakmıyor nereye şikayet edilir?,
Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurun: Yönetici veya belediye ile yaptığınız görüşmeler sonrasında sorun çözülmezse, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilirsiniz. Heyet, kaloriferlerin yakılmaması nedeniyle uğradığınız mağduriyetin tespit edilmesi ve giderilmesi konusunda yardımcı olabilir. Kombiyi kaçta yakmak gerekir?
Kombiyi kaçta yakmak gerekir?,
Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir. Alt kat daire ısınmıyor nereye şikayet edilir?
Alt kat daire ısınmıyor nereye şikayet edilir?,
Sulh Mahkemelerine dilekçe ile başvurulur. Dilekçenizde Konu olarak" Site yönetimi 5627 Sayılı kanuna muhalefet etmektedir" yazınız. Açıklama kısmına "Site yönetimi merkezi ısı paylaşımını 5627 Sayılı kanun ve yönetmeliğine aykırı yapmaktadır, ilgili kanuna muhalefet etmektedir" şeklinde şikayette bulunabilirsiniz. Alt komşu nereye şikayet edilir?
Alt komşu nereye şikayet edilir?,
155 ihbar hattı aranarak polis merkezine şikayet kaydı açabilirsiniz. Bağlı bulunduğunuz belediyenin zabıta bölümünden şikayetçi olabilirsiniz. Alo 181 hattını arayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına şikayet bırakabilirsiniz. Son olarak Sulh Hukuk Mahkemesine dilekçe vererek dava açabilirsiniz. Sürekli ateş yakan komşu nereye şikayet edilir?
Sürekli ateş yakan komşu nereye şikayet edilir?,
Vatandaşlar çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet-ihbarlar Alo 181'e iletebiliyor. Bozulan kombi kiracı mı öder ev sahibi mi?
Bozulan kombi kiracı mı öder ev sahibi mi?,
Bu sebeple kiracının kullanımı sırasında evde çıkan arızaları gayrimenkul sahibi gidermekle yükümlüdür. Bu arızalar, tesisat ya da kombi gibi demirbaş eşyalarda gerçekleştiği takdirde tamir bedelini gayrimenkul sahibi öder. Evden ayrılırken kombi kapatılır mı?
Evden ayrılırken kombi kapatılır mı?,
Evden uzun süreli ayrılırken genelde kombiler kapatılır. Bu işlem yanlıştır çünkü kombinin açık olması ve kendini tehlikelere karışı koruması gerekir. Ev sahibi kombiyi sökebilir mi?
Ev sahibi kombiyi sökebilir mi?,
Evin eski sahibi evi teslim etmeden önce bazı demirbaş sayılabilecek eşyaları alabilmektedir. Bunların başında da kombi gelmektedir. Evini satan eski ev sahibi parasını aldıktan sonra evi teslim etmeden hemen önce evdeki kombiyi söküp gidebiliyor.