Kombi bacası aşağı eğimli olursa ne olur?
Kombi baca borusu eğimi nasıl olmalı?, Baca eğimi, konvansiyonel kombilerde yoğuşma gideri olmadığından aşağıya doğru verilir. Baca içerisindeki yoğuşma suyu baca ucundan damlayarak bacayı terk eder. Bu yoğuşma suyu kombi içerisine nüfuz ederse kombiye zarar verecektir. Bu durumda kombi içerisindeki mekanik ve elektronik parçalar zarar görecektir.
Kombi baca borusu eğimi nasıl olmalı?
Kombi baca borusu eğimi nasıl olmalı?,
Baca eğimi, konvansiyonel kombilerde yoğuşma gideri olmadığından aşağıya doğru verilir. Baca içerisindeki yoğuşma suyu baca ucundan damlayarak bacayı terk eder. Bu yoğuşma suyu kombi içerisine nüfuz ederse kombiye zarar verecektir. Bu durumda kombi içerisindeki mekanik ve elektronik parçalar zarar görecektir. Yoğuşmalı kombi bacası nasıl durmalı?
Yoğuşmalı kombi bacası nasıl durmalı?,
UYARI: Bacayı montajlarken yukarı doğru 3 derece eğimli olması gerektiğini unutmayınız. Yandaki şekilde görüldüğü gibi montaj şablonunu duvara yerleştirdikten sonra baca yerini çap 110 mm olacak şekilde düzgünce açınız. Kombi baca kuşluk ne işe yarar?
Kombi baca kuşluk ne işe yarar?,
Yoğuşmalı Kombilerde ise baca eğimi %3 yukarı doğru olmalıdır. Eğer eğim doğru yapılmaz ise örneğin ; aşağıya doğru olursa kombi bacasından yoğuşan sıvı dışarı akar, eğim çok dik yukarıya doğru yapılırsa kombi yanma odasına yağmur suyu girebilir bu da kombinin arızaya geçmesine veya bozulmasına neden olabilir. Kombi bacası kaç cm dışarıda olmalı?
Kombi bacası kaç cm dışarıda olmalı?,
Kuşluk kombi baca filtresi, kombiler için özel olarak üretilmiş bir filtredir. Bu filtre, kuşluk kombilerin baca çıkışına takılarak kullanılır. Kuşun kombi bacası içine yuva yapmasına engel olur. Kuşluk kombi baca filtresi, yüksek kaliteli malzemelerden üretilmiştir ve uzun ömürlüdür. Gider borusu eğimi kaç olmalı?
Gider borusu eğimi kaç olmalı?,
Atık gaz bina dışına çıkarıldığında, baca duvarda en az 18mm dışarı çıkarılmalı ve su sızmasının engellenmesi için etrafı sızdırmaz şekilde kapatılmalıdır. Bacanın bina dışına çıkarıldığı tahliye deliği, kapı,pencere ve/veya havalandırma menfezlerinden en az 0,7 metre uzağında olmalıdır. Kombinin bacasından neden çok duman çıkıyor?
Kombinin bacasından neden çok duman çıkıyor?,
Bina içi sistemlerde eğim %1 ile %2 arasında olmalıdır. Bina dışındaki sistemin uç (dış) noktalarındaki borular, en az %1 eğimle tasarlanmalıdır. Bu uç noktalardaki borularda az akış olacağından, %1 eğim, boruların temiz kalmasına yardımcı olur. Yoğuşmalı kombi baca eğimi olmazsa ne olur?
Yoğuşmalı kombi baca eğimi olmazsa ne olur?,
Arçelik servisi iyi sallamış. Baca borusu yukarı yönde %2-%3 eğimli olmalıdır. Bu eğim yoğuşma suyu içeri akıp giderden tahliye olabilmesi için yapılır. Yoğuşmalı kombide bacadan su buharı çıkışı olabilir ama su buharı çıkışının olması yoğuşmanın o an verimsiz yapıldığını gösterir. Kombi bacasının yönü nasıl olmalı?
Kombi bacasının yönü nasıl olmalı?,
Baca eğimi, konvansiyonel kombilerde yoğuşma gideri olmadığından aşağıya doğru verilir. Baca içerisindeki yoğuşma suyu baca ucundan damlayarak bacayı terk eder. Bu yoğuşma suyu kombi içerisine nüfuz ederse kombiye zarar verecektir. Bu durumda kombi içerisindeki mekanik ve elektronik parçalar zarar görecektir. Yoğuşmalı kombi Günde kaç litre su atar?
Yoğuşmalı kombi Günde kaç litre su atar?,
Kombi bacası yukarı doğru ve aşağı doğru eğimli olmamalı. Aşağı doğru eğimli olması, yine kirli havanın atılmasını zorlaştırırken; yukarı doğru eğimli olması, bacada yoğunlaşan suyun fan motoruna gelerek arızaya sebep olmasına neden olabilir. Yoğuşmalı kombi bacası nasıl çalışır?
Yoğuşmalı kombi bacası nasıl çalışır?,
Öncelikle kombiyi 40C'de kullanarak 24 saatte yaktığınız 14-15 m3 doğalgazdan ortalama şartlarda 14-15 litre yoğuşma suyu oluşması gerekir. Zira kombinizi yoğuşmanın en verimli olduğu sıcaklıkta kullanıyorsunuz ve yanan 1m3 doğalgaz başına minimum 1lt su oluşur.