Kombinin su basıncı neden kendi kendine yükselir?

Kombinin su basıncı neden kendi kendine yükselir?, Kombinin Barı kendi kendine neden yükselir?, Kombi su basınç yükselmesi tehlikeli midir?, Kombi neden kendi kendine su doldurur?, Kombinin basıncı yükselince ne yapılır?, Kombinin su basıncı 3 olursa ne olur?


Kombinin su basıncı neden kendi kendine yükselir?

Kombinin Barı kendi kendine neden yükselir?, Kombinin genleşme tankı iki ana parçadan oluşur. Bir bölümünde hava diğer bölümünde ise su bulunmaktadır. Hava olan bölümde eğer hava eksilmişse su olan bölümden hava bölümüne su geçişi olur bu da basınçta yükselmeye neden olur. Böyle bir durumda genleşme tankına hava basılması gerekir.

Kombinin Barı kendi kendine neden yükselir?

Kombinin Barı kendi kendine neden yükselir?, Kombinin genleşme tankı iki ana parçadan oluşur. Bir bölümünde hava diğer bölümünde ise su bulunmaktadır. Hava olan bölümde eğer hava eksilmişse su olan bölümden hava bölümüne su geçişi olur bu da basınçta yükselmeye neden olur. Böyle bir durumda genleşme tankına hava basılması gerekir.

Kombi su basınç yükselmesi tehlikeli midir?

Kombi su basınç yükselmesi tehlikeli midir?, Sisteminizdeki su genleşmesi nedeniyle ısıtma veya sıcak su talep ettiğinizde basınç artar. Bir ısıtma talebi olduğunda basınçta büyük bir artış fark ederseniz, sisteminize bir göz atması ve güvenli olduğundan emin olması için bir gaz güvenliği mühendisine başvurmanızı öneririz.

Kombi neden kendi kendine su doldurur?

Kombi neden kendi kendine su doldurur?, Kombi basıncının yükselmesi durumunda müdahale etmek için ilk olarak kombi basıncının 2.5 – 3 bar seviyesinin üstünde olduğundan emin olunmalıdır. Eğer kombinizin basıncı 1.5 bardan 2 bara kadar yükseliyorsa endişe edilmesine gerek yoktur çünkü bu bir arıza değildir.

Kombinin basıncı yükselince ne yapılır?

Kombinin basıncı yükselince ne yapılır?, Kombide basınç yani “BAR” değerinin ortalaması 1.5'tir. Eğer basınç değeri 2'nin üzerindeyse yüksek basınç sorunu ortaya çıkar. Bu durumda, cihaz ortalama basıncın üzerinden çalıştığı için fazla basıncı tahliye etmek isteyecektir. Bu tahliye sırasında da kombi su akıtma problemi ortaya çıkar.

Kombinin su basıncı 3 olursa ne olur?

Kombinin su basıncı 3 olursa ne olur?, Kombiye fazla su bastım, ne yapmalıyım? Kombinin altında yer alan su basma vanası ile eğer gereğinden fazla su basıldıysa, petek vanasından su boşaltma işlemi gerçekleştirilmesi gerekir. Kombi su boşaltma vanası dönmüyor? Vana dönmüyorsa paslanma ya da kireçlenme yaşanmış olabilir.

Kombinin su basıncı 2 olursa ne olur?

Kombinin su basıncı 2 olursa ne olur?, Kombi basıncı 3 bar ve fazlası olursa şunlar olabilir:

Tesisatın yüksek basınç altında olması durumunda, peteklerde ve tesisat bağlantı noktalarında su sızıntıları meydana gelebilir. Fazla suyun kombiden tahliye edilmesi gerekebilir. Su boşaltıldıktan sonra kombi yeniden çalıştırılabilir.


Kombi patlaması neden olur?

Kombi patlaması neden olur?, Kombinin su basıncı 2 bar olarak ölçüldüğünde, bu genellikle normal çalışma basıncının üzerindedir, ancak bir sorun teşkil etmez. Kombiler genellikle üretici tarafından belirtilen sınırlar içinde çalışabilirler.

Kombi su basıncı nereden yükselir?

Kombi su basıncı nereden yükselir?, Doğal gaz kullanılan ortamda, gazın belli bir alanda birikmesi ve sonrasında kıvılcım ya da ateşle tetiklenmesi sonucunda oluşan patlamadır. Ortaya çıkan patlama çok güçlü olduğu için hem can hem de mal kaybına neden olur.

Sıcak suyu açınca kombinin barı neden düşer?

Sıcak suyu açınca kombinin barı neden düşer?, Kombiye su basmak için kombi altında su takviye musluğu bulunur. Kombinin altına bakarsanız bu musluğu görebilirsiniz. Musluğu saat yönünün tersine çevirirseniz, kombi basıncının yükseldiğini fark edeceksiniz. Kombi basıncı, ideal olan 1,5 – 2 bar seviyesine gelince musluğu kapatınız.

Kombi durduk yere neden su akıtır?

Kombi durduk yere neden su akıtır?, Kombi bar düşmesi cihazın bakımsız kaldığı durumlarda genleşme tankındaki havanın eksilmesi ile olur. Bu gibi durumlarda uzman bir teknik servis genleşme tankına hava basar. Eşanjör kireçlendiğinde bar düşer. Bu gibi durumlarda ana eşanjörün değiştirilmesi gerekmektedir.

Diğer Blog Yazıları
Blog